Valokuvauspalveluiden sopimusehdot


Alla olevat sopimusehdot ovat voimassa kaikissa kuvauspalveluissa ellei asiakkaan kanssa ole toisin kirjallisesti sovittu. Asiakas hyväksyy ehdot varaamalla kuvauksen.

Valokuvauksen hinta ja palvelun sisältö

Asiakas maksaa valokuvaajalle sovitun hinnan. Kuvausmaksu sisältää hinnan yhteydessä ilmoitetun kuvatiedostojen määrän. Miljöökuvauksen (kuvaus ulkona) hinta on laskettu siten että  kuvauskohde on max. 10 km Turun keskustasta. Asiakas valitsee haluamansa kuvat koevedosgalleriasta.  Kuvien käyttöoikeus siirtyy asiakkaalle kun koko kuvausmaksu on suoritettu. Kaikille toimitettaville kuville tehdään peruskäsittely jossa käydään läpi valotus, valkotasapaino, kontrasti ja rajaus.  Kuvien tarkempi käsittely ei kuulu hintaan. 


Asiakkaan vastuu

Asiakkaan vastuulla on taata valokuvaajalle työrauha ja toimia yhteistyössä valokuvaajan kanssa etukäteen sovitulla tavalla siten, että onnistuneen valokuvauksen edellytykset täyttyvät. Muussa tapauksessa valokuvaaja ei vastaa toimitettujen kuvien laadusta. Kuvatessa asiakkaan osoittamassa tilassa on asiakkaan varmistettava valokuvaajalle turvallinen työympäristö. Valokuvaajalla on oikeus keskeyttää kuvaaminen mikäli häntä tai hänen työtänsä häiritään, laitteistoa vahingoitetaan tai jos työympäristö ei ole turvallinen. Tällaisissa tilanteissa kuvausmaksu veloitetaan täysimääräisenä.

Valokuvien toimittaminen

Valokuvaaja toimittaa kuvat digitaalisina kuvatiedostoina www.studiokoo.fi  sivun salasanasuojattuun asiakasgalleriaan. Kuvatiedostojen keskimääräinen toimitusaika on n. 2 viikkoa kuvauksesta. Asiakkaan tulee ladata kuvatiedostot itselleen viimeistään 6 kuukauden sisällä kuvien toimittamisesta. Valokuvaajan velvollisuus tiedostojen säilyttämiseen loppuu 6 kuukauden jälkeen, tällöin myös asiakasgalleria  poistuu käytöstä.


Valokuvauksen peruutusehdot

Asiakas voi siirtää kuvauksen yhden kerran maksutta toiseen ajankohtaan mikäli ajankohdan siirtämisestä sovitaan vähintään 24 tuntia ennen kuvausta. Ilmoitathan silti tarpeestasi siirtää kuvaus mahdollisimman nopeasti jotta voin tarjota sinulle varatun ajan jollekin toiselle asiakkaalle. Alle 24 tunnin sisällä tehdyistä kuvausajan muutoksista veloitetaan henkilöasiakkailta 55 € ja yritysasiakkailta 125 €. 

Mikäli kuvaus perutaan kokonaan veloitetaan peruutuskuluina 50% kuvauksen hinnasta. 

Yrityskuvauksissa peruutusehdot ja peruutuskulu ilmoitetaan tarjousvaiheessa, mikäli ne poikkeavat yllämainituista ehdoista.


Tekijänoikeudet ja käyttöoikeudet

Asiakas saa ostamiinsa kuviin vapaat käyttöoikeudet henkilökohtaiseen käyttöön, edellyttäen että valokuvauslasku on suoritettu. Asiakas saa julkaista kuvia internetissä, teettää paperikuvia tai muita kuvatuotteita missä tahansa ei kaupallisessa tarkoituksessa.  Kuvia julkaistaessa esim. somessa, tulee kuvaajan nimi mainita (esim. ”Kuva: Satu Karmavalo” tai ”Kuva: www.studiokoo.fi”. Kaupallinen käyttö ilman erillistä sopimusta on kielletty. Kaupalliseksi käytöksi luetaan esim. kaikki yrityksen markkinointi niin painetussa kuin digitaalisessa mediassa, mukaan lukien lehtikäyttö. Valokuvien omatoiminen muokkaaminen tai valokuvien yksittäisen osan käyttö on kielletty ilman valokuvaajan lupaa. Kumpikaan osapuoli ei voi myydä kuvia kolmannelle osapuolelle. 

Yrityksien kanssa sovitaan tarvittaessa  kuvien käyttötarkoituksen mukaiset käyttöoikeudet.  

Kaikki tekijänoikeuslain mukaiset oikeudet jäävät kuvaajalle.  Kuvaaja saa  käyttää kuvia verkkosivuillaan tai sosiaalisessa mediassaan, blogissaan,  sekä muussa valokuvaukseen liittyvässä markkinoinnissa ilman erillistä lupaa. Valokuvaaja sitoutuu kunnioittamaan asiakkaan yksityisyyttä ja käyttämään tilannekohtaista harkintaa kuvien esillepanossa.

Kuvaajan kädenjälki 

Asiakas on nähnyt valokuvaajan aiempia töitä ja hyväksyy että kuvaustyyli voi muuttua ajan myötä tai olosuhteiden takia. Valokuvaaja ei voi taata että kuvat ovat tyyliltään samanlaisia kuin aiemmat kuvat. Valokuvaaja päättää kuvien taiteellisen tyylin kuvaustilanteessa vallitsevien olosuhteiden sekä oman harkintansa mukaan.

Covid-19

Studiossa on aina saatavilla käsidesiä sekä hengityssuojaimia. Tarvittaessa riittävästä etäisyydestä huolehditaan studio- ja  miljöökuvauksien aikana. 

Jäikö jokin asia askarruttamaan? Ota yhteyttä alla olevalla sähköpostilinkillä tai soita 0400 - 993 998! 

Using Format