Valokuvauspalveluiden yleiset sopimusehdot


Alla olevat yleiset ehdot ovat voimassa kaikissa kuvauspalveluissa ellei asiakkaan kanssa ole toisin kirjallisesti sovittu. Asiakas hyväksyy ehdot varaamalla kuvauksen.

Valokuvauksen hinta ja palvelun sisältö

Asiakas maksaa valokuvaajalle sovitun hinnan. Kaikille toimitettaville kuville tehdään peruskäsittely jossa käydään läpi valotus, valkotasapaino, kontrasti ja rajaus. Kuvien tarkempi käsittely ei kuulu hintaan. 


Asiakkaan vastuu

Asiakkaan vastuulla on taata valokuvaajalle työrauha ja toimia yhteistyössä valokuvaajan kanssa etukäteen sovitulla tavalla siten, että onnistuneen valokuvauksen edellytykset täyttyvät. Muussa tapauksessa valokuvaaja ei vastaa toimitettujen kuvien laadusta. Kuvatessa asiakkaan tiloissa on asiakkaan varmistettava valokuvaajalle turvallinen työympäristö. 

Valokuvien toimittaminen

Valokuvaaja toimittaa kuvat digitaalisina www.studiokoo.fi sivun salasanasuojattuun asiakasgalleriaan. Kuvien keskimääräinen toimitusaika on n. 1-2 viikkoa kuvauksesta. Asiakkaan tulee ladata kuvat itselleen 6 kuukauden sisällä kuvien toimittamisesta. Valokuvaajan velvollisuus kuvien säilyttämiseen loppuu 6 kuukauden jälkeen. 


Valokuvauksen peruutusehdot

Kuvaus voidaan siirtää yhden kerran maksutta toiseen ajankohtaan mikäli ajankohdan siirtämisestä sovitaan vähintään 24 tuntia ennen kuvausta. Mikäli kuvaus perutaan kokonaan veloitetaan peruutuskulu 45 €. Yrityskuvauksissa peruutusehdot ja peruutuskulu ilmoitetaan tarjousvaiheessa.


Tekijänoikeudet ja käyttöoikeudet

Kaikki tekijänoikeudet säilyvät valokuvaajalla ja hän saa käyttää kuvia esim. portfoliossaan, blogissaan, kuvakilpailuissa sekä muussa valokuvaukseen liittyvässä markkinoinnissa ilman erillistä lupaa, ellei ennen kuvausta toisin sovita kirjallisesti. Valokuvaaja sitoutuu kunnioittamaan asiakkaan yksityisyyttä ja käyttämään tilannekohtaista harkintaa kuvien esillepanossa. 

Asiakas saa ostamiinsa kuviin vapaat käyttöoikeudet henkilökohtaiseen käyttöön, edellyttäen että valokuvauslaskun maksu on suoritettu. Asiakas saa julkaista kuvia internetissä, teettää paperikuvia tai muita kuvatuotteita missä tahansa ei kaupallisessa tarkoituksessa.  Kuvia julkaistaessa esim. somessa, tulee kuvaajan nimi mainita (esim. ”Kuva: Satu Karmavalo” tai ”Kuva: www.studiokoo.fi”. Kaupallinen käyttö ilman erillistä sopimusta on kielletty. Kaupalliseksi käytöksi luetaan esim. kaikki yrityksen markkinointi niin painetussa kuin digitaalisessa mediassa, mukaan lukien lehtikäyttö. Valokuvien omatoiminen muokkaaminen tai valokuvien yksittäisen osan käyttö on kielletty ilman valokuvaajan lupaa. 

Yrityksien kanssa sovitaan kuvien käyttötarkoituksen mukaiset käyttöoikeudet.

Kuvaajan kädenjälki 

Asiakas on nähnyt valokuvaajan aiempia töitä ja hyväksyy että kuvaustyyli voi muuttua ajan myötä tai olosuhteiden takia. Valokuvaaja ei voi taata että kuvat ovat tyyliltään samanlaisia kuin aiemmat kuvat. Valokuvaaja päättää kuvien taiteellisen tyylin kuvaustilanteessa vallitsevien olosuhteiden sekä oman harkintansa mukaan.

Covid-19

Studiokuvauksissa voidaan säilyttää 1,5 - 2 m etäisyys kuvattavan ja kuvaajan välillä. Studiossa on aina saatavilla käsidesiä sekä hengityssuojaimia. Riittävästä etäisyydestä huolehditaan myös miljöökuvauksien aikana. 

Jäikö jokin asia askarruttamaan? Ota yhteyttä alla olevalla sähköpostilinkillä tai soita 0400 - 993 998! 

Using Format